6 tipuri diferite de trambuline - Trambuline Ieftine

6 tipuri diferite de trambuline

Trambuline Copii

Trambulina este o inventie din secolul XX, cu o istorie bogata, care include circul, al Doilea Razboi Mondial, Jocurile Olimpice si chiar NASA. Gimnastul american George Nissen a inventat trambulina in anii 1930 folosind tuburi de anvelope si bucati de fier vechi. Trambulina a devenit populara in anii 1950 ca centru de joaca pentru copii in benzinarii, unde copiii se distrau in timp ce parintii alimentau. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Scoala de Zbor a Marinei SUA a folosit trambulina pentru a-si antrena pilotii si navigatorii. NASA le foloseste si pentru a-si antrena astronautii pentru calatorii in spatiu. 

Trambulinele nu se limiteaza doar la distractie sau sarituri. De fapt, acestea au multe utilizari diferite si sunt disponibile in diferite tipuri, dimensiuni si intervale de pret. Cititi in continuare pentru a afla mai multe detalii despre cele 6 tipuri diferite de trambuline.

Care este cea mai buna forma pentru o trambulina?

Trambuline patrate vs rotunde
Cadru cu cadru, o trambulina patrata ofera mai mult spatiu de sarituri decat una rotunda. Pentru cei care nu stiu, cea rotunda are de obicei niste pete frumoase in centru. In general, trambulina patrata este disponibila si cu o capacitate de transport mai mare. Dar de obicei costa mai mult decat o trambulina rotunda. In plus, nu este la fel de usoara ca o trambulina rotunda.

Trambuline rotunde vs dreptunghiulare
Trambulina rotunda este cea mai comuna de pe piata. Forma directioneaza utilizatorul sa sara in centrul trambulinei. Deci, o trambulina rotunda este mai sigura decat una dreptunghiulara. De fapt, siguranta este unul dintre principalele motive pentru care o trambulina rotunda este considerata mai buna decat un model dreptunghiular. Pe de alta parte, modelul dreptunghiular poate oferi o saritura mai buna.

Trambuline ovale vs rotunde
O trambulina ovala ofera mai mult spatiu de sarituri decat cea rotunda. Astfel, constructia este aproape similara cu cea a unei trambuline rotunde, dar ofera o saritura mai buna. Dar trebuie sa depui un efort suplimentar pentru a obtine un salt mai inalt.

Diferite tipuri de trambuline si cum sa le folosesti

Datorita varietatii de utilizari, exista multe variante care se potrivesc aproape in orice situatie. Indiferent daca sunt destinate sa fie folosite pentru exercitii sau recreere, acestea sunt concepute pentru a satisface orice nevoie. Cititi mai jos pentru a afla despre cele 6 tipuri de trambuline care sunt frecvent intalnite.

Trambuline rotunde


Trambulinele rotunde sunt cele mai utilizate trambuline pentru activitati recreative. Aceste trambuline sunt potrivite in mare parte pentru copii, dar le pot folosi si adultii. Trambulinele rotunde te vor directiona spre centru, datorita designului lor. Deci, reduce riscul de accidente. De obicei vin in diferite dimensiuni, de la 2,5 metri la 7 metri. Odata cu cresterea dimensiunilor, cresc si costurile.

Trambuline dreptunghiulare


Trambulinele dreptunghiulare sunt de calitate profesionala si permit mai multe sarituri decat cele rotunde. De fapt, gimnastele prefera cel mai mult aceste modele, dar pot fi folosite pentru recreere si de copii si de adulti. Avand in vedere spatiul, aceste tipuri de trambuline au nevoie de suprafete mai mici decat cele rotunde. Si ofera o saritura uniforma pe toata suprafata.
Copiii si incepatorii trebuie sa fie precauti cand folosesc trambuline dreptunghiulare, deoarece exista mai multe sanse de a se produce accidente. Se recomanda sa nu sariti foarte aproape de margini pentru a evita incidentele.

Trambuline patrate


Trambulinele patrate sunt potrivite pentru antrenament in anumite situatii si sunt perfecte si pentru recreere. Acestea nu sunt la fel de scumpe ca cele dreptunghiulare si ofera aceeasi siguranta ca modelele rotunde.
Trambulinele patrate nu sunt la fel de bune ca cele rotunde, dar sunt inca destul de comune. Sunt potrivite atat pentru interior cat si pentru exterior, in functie de dimensiunea trambulinei. Vor fi in continuare o optiune mai scumpa decat trambulinele rotunde, dar este placut sa te distrezi si sa te antrenezi in acelasi timp.

Trambuline hexagonale sau octogonale


Multi oameni iubesc aceste trambuline octogonale datorita dimensiunilor lor mari. Acest model poate sustine mai multe persoane in acelasi timp. Are o suprafata foarte mare, permitand mai multor persoane sa o foloseasca in acelasi timp. Desigur, trebuie sa respectati in continuare limitele de greutate care sunt enumerate pe fiecare trambulina. Cu toate acestea, aceste trambuline s-au dovedit a fi populare datorita dimensiunilor lor mari. Marimea poate varia foarte mult. In functie de dimensiune, veti experimenta diferite tipuri de sarituri. Uneori, modelele octogonale mai compacte permit un salt mai inalt.

Mini trambuline


Mini trambulinele sunt uneori numite trambuline de fitness. Aceste tipuri pot fi folosite in multe scopuri diferite. Unii oameni folosesc aceste trambuline pentru a exersa sariturile. Gimnastii trebuie sa le foloseasca pentru mai multe sporturi diferite, asa ca este foarte important sa se poata antrena pe ele. Exercitiile fizice regulate, cunoscute sub numele de rebounding, lucreaza toate grupele de muschi. Te poti antrena pe una dintre aceste mini trambuline si vei vedea rezultate grozave. O trambulina de aceasta dimensiune ar trebui sa se potriveasca chiar si intr-un apartament mic, ceea ce o face o optiune foarte practica.

Trambuline ovale


Trambulinele ovale sunt alegerea perfecta pentru multi, deoarece ofera mai mult spatiu decat o trambulina rotunda. Au un design similar cu cea rotunda. Fata de cea rotunda, trambulina ovala ofera mai mult spatiu pentru sarituri in jurul zonei centrale si pe laterale. Deci, cele ovale sunt o alegere excelenta pentru sarituri suplimentare si spatiu.

Concluzie
Mai importante decat forma trambulinei sunt calitatile si caracteristicile de siguranta incorporate in produs. Gandeste-te asa; ce este mai important intr-un scenariu de accident de masina? Abilitatea unui sofer de a conduce sau marca/modelul unei masini? Forma trambulinei conteaza, dar trebuie luata in considerare impreuna cu alte lucruri.
Probabil ca esti deja familiarizat cu diferitele tipuri de trambuline. Trambulinele difera nu numai prin forma, ci si prin alte criterii. Fiecare tip de trambulina are propriile sale caracteristici si limitari. Daca le cunosti bine, poti cumpara cu usurinta trambulina perfecta pentru tine.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate